האויב הגדול של עולם האלגו טרייד הוא אדם שיושב במשרד קטן בשיקגו ושמו אריק סקוט הונסיידר, אשר ייסד חברה המספקת נתונים על שוק ההון בשם נאנקס. הוא יושב אל מול ארבעה מסכי מחשב המציגים גרפים שונים, ומחפש בהם דברים שיעידו על פעולות מסחר שאינן חוקיות. הגרפים השונים שנוצרים על גבי מסכי המחשב אצל הונסיידר, בחברה שמונה סך הכול 8 עובדים, מרתקים אנשים רבים מתחומים שונים – מבעלי גלריות לאמנות ועד רגולטורים של שוק ההון.
העבודה של הונסיידר מרגיזה לא מעט סוחרים אשר טוענים כי החברה שלו מגיעה למסקנות חסרות בסיס ולתאוריות קונספירציה הזויות ולא נכונות. הוא טוען, כי התמונות שנוצרות על ידי מעקב אחרי השווקים, הן הראייה הניצחת לכך שישנן חברות אשר מבצעות פעילות מסחר בתדירות גבוהה ומנצלות את תנאי השוק להרוויח בצורה חסרת חוק וסדר. אף שישנם כאלה שרואים בגרפים ובדוחות שהוא מנפיק תעמולה, הפרשנות שמעלה החברה מקדמת דיון ציבורי לגבי ההגינות של שוק המניות בעידן המודרני.
את שוק ההון הוא מדמה לספרו של ויליאם גולדינג “בעל זבוב” אשר מספר על קבוצת ילדים שנקלעו לאי בודד ללא הוריהם, כאשר מה שקורה באי דומה למה שקורה בשוק המניות המודרני. לדעתו של מייסד נאנקס זה בדיוק מה שקורה בשוק שמסוגל להתמודד עם פקודות מסחר במהירות של 2 מיליון בשנייה, לעומת אלף בלבד שהיו בשנות התשעים.
ימים בודדים לפני פרסום דוח התעסוקה הממשלתי זיהתה החברה סימנים למסחר חשוד – פקודות רכישה בשווי כולל של יותר מ – 400 מיליון דולרים, זמן קצר טרם פתיחת הבורסות ברחבי אירופה. הפקודה שהייתה קשורה לתעודות סל של S&P500 התבטלה זמן קצר לפני שהתחיל גל מכירות. בדוח שפרסמה נאנקס אודות האירוע, טוענת החברה כי הפקודות שנצפו במהלך האירוע דומות לפקודות שנצפו באירוע קודם, אשר בגללו נקנסה חברת אנרג’י טריידינג בלא פחות מ 2.8 מיליון דולרים בגלל שימוש עם אלגוריתם שיוצר תחושה כוזבת של ביקוש, על ידי שליחה של כמות גדולה של פקודות מסחר, וביטולן המיידי.
למעשה, נאנקס מטפחת לעצמה את תדמית דוד הנאבק בגוליית, במקרה הזה חברות ה – HFT אשר שולטות במסחר בשוק ההון בארצות הברית. החברות הבינו את פוטנציאל הנזק, והחלו להשיב מלחמה שערה על ידי האשמות של נאנקס בהסקת מסקנות שגויות ורחוקות מן האמת.
ימים לאחר שהבנק הפדרלי בארה”ב הפתיע ולא צמצם את רכישת אגרות החוב שלו, נאנקס פרסמה דוח שבו נטען כי כמה חברות קיבלו מידע מוקדם על ההחלטה, וניצלו יתרון של מילי שניות ספורות בכדי להעביר פקודות מסחר בסך כולל של יותר ממיליארדר דולרים. החברות הללו טענו כי מדובר על נתונים שגויים הרחוקים מן האמת והדוח של נאנקס הינו פגום מן היסוד.
ראו גם: מסחר אלגוריתמי